Julbordet 2017

För sjunde året samlades vi i Sydsvenskans Seniorklubb till – numera – traditionellt JULBORD.

Det var tredje året i SPF utmärkta lokaler på Baltzarsgatan i Malmö. I likhet med i fjol hade 77 gamla SDS-/KvP:are föranmält sig. Så här i förkylningstider stannade antalet närvarande vid 72, men det räckte väl för att hålla en hög ljudnivå under hela kvällen.

Efter att klubbordföranden hälsat välkommen, iklädd för året ny och lysande julmundering, var det dags att angripa det av P&P Festsalar uppdukade julbordet. Inget saknades. Förutom ingående måltidsdrycker tillhandahölls lämpliga kompletterande drycker till en mycket facil kostnad.

Klubbkassan mäktade också i år med en kraftig subvention av kuvertpriset, Naturligtvis mycket tack vare styrelsens olika arbetsinsatser före, under och efter.

Förutom god mat och dryck, sjöngs det snapsvisor så att ögonen tårades. De 300 lotterna försvann i ett nafs vilket ju bidrog till att minska aktivitetskostnaden. Prisbordet vara magnifikt – allt ihoptiggt.

Sammanfattningsvis ännu en synnerligen trivsam kväll i gamla arbetskamraters krets. Tyvärr är de flesta minnesbilderna av tveksam kvalité, men det är ju egentligen oväsentligt