Ordförande Marianne Rosén

Började på Sydsvenskan sommaren 1979 som semestervikarie på arkivet. Jag återvände våren därpå och på arkivet, senare textarkivet, blev jag kvar t o m januari 2012. Som så många andra slutade jag då med avgångsvederlag

Vice ordförande: Mari-Ann Johnsson

Anställdes på Sydsvenskans direktion 1959 som assisterande sekreterare till majoren. 1961 tjänst på Kvällspostens redaktion som telemottagare och korrekturläsare.

Under några år hemmafru, församlingsassistent och matskribent på Hemmets Veckotidning.

1990-2001 chef för den nybildade Textcentralen på. De sista åren före pensionen tjänst som personalredaktör. Flera år i Personalstiftelsens styrelse som representant för journalisterna.

Kassör: Gudrun Håkansson

Började på KvP annonsorderkontor 1969, efter fem år flyttade jag till SDS/KvP centralen på Gustav Adolfs torg som sedan flyttade till Kärleksgatan. Tillbaka till "huset" när vi slog ihop prenumerations- och privatannonser till en avdelning, där jag var avdelningschef några år. Slutade efter 42 år med mina sista månader på Ystad Allehandas kontor i Ystad då vi var "en" tidning med YA, KA, TA.

 

Sekreterare: Tommy Lindstedt

Anställdes som fast medarbetare den 1 januari 1980 av dåvarande red.chef Fredrik Roos. Dessförinnan jobbade jag som reporter på Skånskan efter avslutade journaliststudier på Skurups folkhögskola.

På Sydis jobbade jag på det flesta redaktioner bortsett från ledarredaktionen, sporten och kulturredaktionen.

Efter drygt 38 år lämnade jag, med ett förmånligt avgångsvederlag, världens bästa arbetsplats.

Om jag fått möjligheten att välja om idag (vilket som förståeligt inte är möjligt, men ändå) hade det blivit samma jobb som reporter och samma tidning. Sedan två år utflyttad Lund- och Malmöbo till Beddingestrand

Tommy Lindstedt, numera låg- och mellanstadielärare

Ledamot: Peo Lovén

Började 1970 som inhoppande korrläsare. Jobbat på Omkretsen, Nattredaktionen, Featureredaktionen, Postisredaktör. Varit tekniskt ansvarig på Sydsvenskan och KvP. Teknisk chef på Sydsvenskans redaktion och produktionschef på tidningen. Suttit i redaktionsledningen 1992-2008.

Ledamot: Jeanette Persson

Började på prenumerationen januari 1971 som stansoperatris. 1980 började jag jobba kvällar/nätter som perforatris. 1990 kom jag upp till redaktionen som textinskrivare. Och 1995 började jag i växeln/receptionen och jag var den siste som lämnade huset på Krusegatan  december 2013. Rådmansgatan jobbade jag ett år. Arbetsbefriad  vid årsskiftet 2014/15. Det har varit en mycket bra och fin arbetsplats

 

Ledamot: Bertil Winell

Anställd 51 år. Började som springpojke maj 1953, lärling på kemigrafen, etsare och reprofotograf. Ordförande GF-klubben 1983-2003, huvudskyddsombud 1983-2003, Facklig på heltid 1983-2003.
Representant för grafikerna i:
Sydsvenskans bolagsstyrelse.
Sydsvenskan Tryck bolagsstyrelse
Sydsvenskan Annons AB Bolagssttyrelse
Jimek AB bolagsstyrelse
Bonnieranställda grafiker i Bonnier AB

Ledamot: Bibi Häggström

Jag kom till Sydsvenskan våren 1989 efter flera år på lokalradion i Uddevalla och chefsjobb på SVT i Sundsvall och TV2 Rapport. Började på ekonomiredaktionen, blev sedan kvällsreporter i flera år, därefter nöjeschef och så tillbaka till inriket. Var tidningens korre i Köpenhamn mellan 2007och 2009 och avslutade min tid på tidningen på Malmöredationen. Slutade på tidningen våren 2015 då flera av oss ”åldringar” inte längre behövdes

 

Ledamot: Ann-Christin Goosen

Började på SDS Kundtjänst 1982. Jobbade då med att ta emot annonser över disk, och hade även hand om försäljning av prylar som Sydsvenskan sålde. Jag var under åren sekreterare i HTF:s klubbstyrelse och sekreterare, sedermera ordförande i Koncernklubben.

Fick 2008 erbjudande att sluta med viss ersättning vilket jag accepterade.

Numera njuter jag av friheten i fulla drag men lite styrelseuppdrag och friluftsliv

 

Ledamot: Kjell Johansén

Började på SDS Distribution okt 1971  som expeditör på ADREMA. Efter datorers intrång på tidningen fortsatte jag som Redaktionsvaktmästare på Centralredaktionen under några år.

 De senaste åren, fram till 2013, jobbade jag som ”hustomte” på Fastighetsservice och därefter avgångsvederlag och pension. Som hustomte gick jag även under namnet ”Kjell i källaren" som skötte källsorteringen. Var även aktiv i styrelserna för SDS IF, och HTF, sedermera  Unionen.

Ledamot: Bengt Månsson

Jobbade hos SDS 1961-2005 med allt möjligt: Typograf, förman, faktor, sätterichef och så småningom som teknisk controller.
Har haft hand om klubbens medlemsregister och hemsida men detta sköts nu av Marianne Rosén. Programmet vi använder har vissa begränsningar, men är i gengäld ganska lätt att jobba med. Har ni synpunkter på innehållet, kanske trevliga bilder e.d. från er tid på SDS är ni välkomna att skicka in dem till marianne.rosen@bahnhof.se.